Om oss


La Petite Epicerie Saigon grundades för drygt två år sedan av Mathilde, Matthieu och Xavier, tre franska matfantaster som ville fånga Vietnams unika smaker i olika ätbara produkter, alla med en fransk touch.  De tre grundarna bor och verkar i den södra delen av Vietnam, känt för sitt tropiska klimat och dess rika överflöd av frukter, bär och kryddor. Idag tillverkas  alla produkter i en egen fabrik strax utanför Saigon. 

Deras verksamhet bygger på att producera högkvalitativa livsmedelsprodukter som tillvaratar regionens unika smaker förenat med högsta  livsmedelssäkerhet och spårbarhet i enlighet med HAACP standard (Certifierad av Bureau Veritas in 2015).

 

La Petite Epicerie Saigon hamnade på vårt köksbord här i Sverige en mörk vinterkväll tack vare min matintresserade bror, Fredrik, som hade hittat sylten i Saigon. Vi hade aldrig smakat något liknande, spännande smakkombinationer mellan frukt och kryddor såsom mango & ingefära, guava & citrongräs och passionsfrukt & kardemumma. Hela familjen älskade det och vi bad Fredrik att ta med mer sylt nästa gång han besökte Vietnam (vilket som tur var inte dröjde länge). Alla i vår familj fick olika favoritsmaker, jag kan tex inte få nog av guava & citrongräs och mango & ingefära tar slut så fort vi hinner öppna den. Nu ett drygt år senare är vi stolta att kunna erbjuda La Petite Epicerie Saigon här i Sverige och vi hoppas att även du kommer att hitta din favorit.